7. juni 2021

Hvorfor cloud migrering er en del af fremtidens IT-setup

Du hører sikkert flere og flere snakke om cloud teknologi- og migrering. Og det er der mange gode grunde til. I dag er der nemlig ikke blot flere privatpersoner, men også mange virksomheder, der i højere grad tager cloud teknologien til sig grundet et dynamisk og konstant foranderligt IT klima.

Et dynamisk IT klima er blot én af grundene til, at flere kigger ind i cloudens fordele. Selvom transition til cloud sommetider kan være en udfordrende opgave at gennemføre, vil det oftest medføre mange fordele. Bliv klogere her.

Fordelene ved cloud

Fleksibilitet og skalerbarhed

Migrering til cloud sikrer frihed og fleksibilitet gennem multi hosting og valg af best-of-breed leverandører til den enkelte, specifikke opgave. Hvor mange virksomheder er bundet til én hosting leverandør som varetager alle SAP-relaterede opgaver, er det med en cloud løsning muligt at ‘dele opgaverne op’, så man får den bedste leverandør til den specifikke opgave. Således vil man som virksomhed også selv have det løbende overblik.

Omkostningsbesparelser

Migrering til cloud vil typisk reducere virksomhedens hosting omkostninger, fordi en migrering til cloud oftest er billigere og sikrer, at kunden kun betaler for det, der bruges. Det betyder, at man ikke behøver at betale for vedligeholdelse af it-aktiviteter, der måske kun benyttes indimellem.

Agilitet og frigørelse af data

Med en cloud løsning er dit data altid tilgængeligt – uanset hvorfra du arbejder. Med en migrering til cloud sikres man det bedste grundlag for fremadrettet selv at kunne vedligeholde data – nemt, hurtigt og forudsigeligt. En cloud-baseret løsning vil nemlig muliggøre en frigørelse af data, der kan skabe smartere løsninger for fremtiden bl.a. gennem insourcing af driften. Det betyder også, at når der eksempelvis sker ændringer i virksomheden, kan man tilpasse ressourcerne hertil med det samme.

Hvordan vi har arbejdet med cloud migrering- og analyse

Vi arbejder efterhånden med flere og flere kunder, der efterspørger cloud baserede løsninger. Derfor ved vi også, hvad vi snakker om. Vi hjælper typisk med alt fra valg af cloud, adoption, integration og migrering – og vi gør en dyd ud af at være med igennem hele forløbet, fra analyseforløb til migrering fra nuværende placering til den valgte cloud platform. Og vi spår cloud baserede projekter til at blive en stor del af vores arbejde fremadrettet.

Google Cloud, Microsoft Azure og Amazon Cloud

Vi har arbejdet med både Google Cloud, Microsoft Azure og Amazon Cloud. Faktisk alt sammen indenfor ét år på tværs af tre forskellige kunder. Fælles for de tre kunder var, at de alle ønskede at frigøre sig fra deres ressourcekrævende serverdrift, styret af en ekstern hosting provider. De ønskede at reducere omkostninger og opnå en mere skalerbar løsning, som både på kort og lang sigt ville bidrage til at optimere forretningen.

Her analyserede vi den enkelte virksomheds behov og SAP arkitektur, hvilket skabte basis for mapning af det eksisterende landskab samt cloud infrastrukturen ift. den valgte leverandør. Således frembragte analysen også metoden for migreringen og de konsekvenser og muligheder, som den nye løsning ville medføre for kunden.

Få et dybere indblik i vores cases her.

Hvad vores kunder har sagt om migrering til cloud…

“Med ekspertisen fra Sapbasis og Trifork var vi i stand til at skræddersy vores egen løsning. De hjalp os med at flytte kompleks arkitektur til en omkostningseffektiv og fleksibel cloud host. Således fik vores interne operationelle team førstehåndserfaring med at arbejde i cloud – alt sammen mens løsningen blev implementeret til tiden og på afstand!
(VP, ledende jysk retailer)

“For os var det vigtigt at få mere rådgivning og en bedre service, end den vi modtog i vores tidligere setup. Derfor bar vores samarbejde med Sapbasis stort præg af personlig involvering, fleksibilitet og opmærksomhed. Dette resulterede i en succesfuld cloud-migrering til Microsoft Azure, der gør, at vi i dag er sikret en mere agil drift, som vi i langt højere grad kan styre selv, hvilket bl.a. har ledt til en bedre user experience og kortere svartider i systemet.
(Director, IT & Master Data – velkendt dansk belysningsvirksomhed)

Har du brug for hjælp med migrering til cloud?

Er du interesseret i at få hjælp til at identificere, hvilken cloud løsning der passer bedst til din forretning, eller ønsker du at høre nærmere omkring, hvordan vi konkret kan hjælpe dig og din forretning med at migrere til cloud, så kontakt os endelig:


Om Sapbasis

SAPBASIS ApS er Danmarks førende SAP Basis virksomhed. Vi sælger SAP Basis ekspert-ydelser, men på fair og simple vilkår. Ingen komplekse kontraktforhold, ingen firkantede kasser, ikke så mange regler – det, du som kunde har brug for, det leverer vi!

Sapbasis blev stiftet i 2013 af tre partnere, og i 2020 blev vi en del af Trifork familien. Gennem vores dybe specialisering kan vi hjælpe jer inden for SAP teknologi (SAP Basis), SAP arkitektur, SAP integrationer & teknisk projektledelse, SAP on cloud/on-prem, HANA & S/4HANA, transitioner, migreringer og opgraderinger.