2. august 2021

Teknisk projektledelse- og eksekvering – hvad er det, og hvordan kan det gavne dig og din forretning?

Kom sikkert i mål med jeres SAP projekt med en erfaren SAP konsulent. Med teknisk projektledelse- og eksekvering kan du få tilknyttet ekspertise og skalerbare ressourcer til din forretnings SAP projekter, der kan give dig alt fra kompetent projektledelse til ekstra projektressourcer. Men hvad indebærer teknisk projektledelse- og eksekvering helt præcist? Og endnu vigtigere, hvordan kan det gavne din forretning?
Læs med her og bliv klogere på projektledelse- og eksekvering af SAP projekter fra et teknisk perspektiv.

Først, hvad kan SAP?

SAP kan effektivisere, systematisere og forbedre ens virksomheds processer. Det er et redskab, der kan benyttes på tværs af hele virksomhedens portefølje og aktiviteter – fra drift og logistik til markedsføring og personalestyring. SAP har efterhånden eksisteret i flere årtier og er dermed blevet et redskab udviklet til vores digitale tidsalder. Generelt er SAP en løsning, der har et stort fokus på skalerbarhed, og som ligeledes nemt kan tilpasses en virksomheds agilitet.

SAP kan tilpasses ind i alle forretningsprocesser i ens virksomhed – og der er dermed også et væld af muligheder, når man snakker SAP og integrering af forskellige SAP versioner (eks. HANA, BASIS, NetWeaver, Cloud Platform osv.). Derfor bør man ikke blot tænke SAP ind i sin forretning. SAP projektet skal også eksekveres på sådan en måde, at man opnår det mest optimale udgangspunkt for fremtidig vækst baseret på ens virksomheds behov.

Hvorfor er teknisk projektledelse, kvalitetssikring og eksekvering fordelagtigt?

Ovenstående kom ind på hvad SAP kan – et IT-teknisk redskab, der kan bruges til at danne grundlag for fremtidig vækst og hjælpe med at drive virksomheden profitabelt. Men for at komme sikkert i mål, kan man med fordel få tilknyttet en erfaren SAP konsulent, der hjælper med teknisk projektledelse, kvalitetssikring og eksekvering. Hvordan kan dette være fordelagtigt for ens SAP projekt?

Eksempler på typiske SAP projekter, hvor en SAP konsulent kan være fordelagtig:

  1. Migrering til cloud platform: En erfaren SAP konsulent kan hjælpe dig med at migrere SAP til Cloud, hvilket muliggør multi-hosting og best-of-breed løsninger.

  2. Implementeringsprojekter: En erfaren SAP konsulent kan hjælpe dig med at implementere teknikken bag – lige fra arkitektur til installation og drift.

  3. Opgraderinger og patches: En erfaren SAP konsulent kan hjælpe med både den tekniske udførsel, planlægningen, vurderingen og den tekniske projektledelse.

  4. Integrationsprojekter: En erfaren SAP konsulent kan hjælpe med alle facetter af IT-integrationer, og sikre at systemer og processer spiller sammen.   

  5. Design og arkitektur: En erfaren SAP konsulent kan hjælpe dig med at udnytte dine ressourcer bedst muligt og få den stabilitet og performance, du ønsker.

  6. Transformationsprocesser: En erfaren SAP konsulent kan tilbyde hjælp ifm. transformationsprocesser, hvor de vil tænke strategi og forretning ind.    

Teknisk projektledelse- og eksekvering af SAP projekter fra et praktisk perspektiv

Valget af en optimal platform er vigtig. Den skal gerne være baseret på dine nuværende og fremtidige behov, samt være valgt med øje for din virksomheds aktuelle modenhed og kompetenceniveau ift. vedligeholdelse af løsningen.

Valget af en optimal arkitektur er vigtig. Den skal gerne være baseret på dine nuværende og fremtidige behov, og SAP projektet bør have den rette balance mellem agilitet og stabilitet med fornødne konsolideringer undervejs, for at sikre maksimal udnyttelse og samspil i arkitektur og platform.

Valget af servicemodel er også vigtig. Valget af servicemodels type medfører forskellige muligheder for teknisk projektledelse- og eksekvering. Denne bør baseres på din virksomheds aktuelle behov ift. valg mellem insourcing/outsourcing /hybrid-løsninger mv. Det betyder, at du kan vælge, at din virksomhed skal have en dag-til-dag support, en huskonsulent eller en on-demand løsning. Men hvordan fungerer de servicemodeller i praksis, og hvordan er de – på hver sin måde – fordelagtige?

Hvordan er de servicemodeller – på hver sin måde – fordelagtige?

Dag-til-dag support

En SAP konsulent kan hjælpe din virksomhed med den tekniske projektledelse på en dag-til-dag basis afhængigt af dine ønsker og behov ift. det givne projekt.  

Huskonsulent – fast tilknyttet konsulent

En SAP konsulent, der er tilknyttet som ‘huskonsulent’, kan sikre bedst mulig support gennem tryghed i hverdagen og all-around viden om din virksomheds specifikke systemer.

On-demand løsning

En SAP konsulent kan hjælpe med on-demand projekt rådgivning, hvis din virksomhed har brug for rådgivning omkring et givent projekt til en enkeltstående situation.

Hvis du synes ovenstående var interessant, kan du læse mere om SAP fra et strategisk perspektiv her.

Interesseret i at høre mere om teknisk projektledelse- og eksekvering?

Er du interesseret i at høre mere om teknisk projektledelse- og eksekvering generelt, eller ønsker du at høre nærmere omkring, hvordan teknisk projektledelse- og eksekvering kan være relevant og fordelagtigt for netop din forretning, så kontakt os endelig:


Om Sapbasis

SAPBASIS ApS er Danmarks førende SAP Basis virksomhed. Vi sælger SAP Basis ekspert-ydelser, men på fair og simple vilkår. Ingen komplekse kontraktforhold, ingen firkantede kasser, ikke så mange regler – det, du som kunde har brug for, det leverer vi!

Sapbasis blev stiftet i 2013 af tre partnere, og i 2020 blev vi en del af Trifork familien. Gennem vores dybe specialisering kan vi hjælpe jer inden for SAP teknologi (SAP Basis), SAP arkitektur, SAP integrationer & teknisk projektledelse, SAP on cloud/on-prem, HANA & S/4HANA, transitioner, migreringer og opgraderinger.